Објава

Почнува Параолимпијадата Пекинг 2022

Мултиспортскиот глобален мега-настан започнува денес со Церемонијата на свечено отварање на Националниот стадион во Пекинг и ќе трае до 13

Најава

Проекција на „Океанска терапија“

ПРКОС ве води на импресивно филмско патување низ животот на актуелниот и петкратен светски шампион во адаптирано сурфање. Ама, пред

Изјава

Октомври за одговорноста

Октомври, десеттиот месец во годината, нѐ воведува длабоко во есента. Ни донесе ред дождливи, ред сончеви, ред изборни денови. Мене

Fancy Image

Приклучи се!

Член ПРКОС може да биде секој граѓанин. Зачленувањето е доброволно и бесплатно, а може да биде и тајно. Сите членови имаат еднакви права и должности.

Fancy Image

Донирај

Донирајте за да направиме силна дигитална, а, консеквентно, и реална заедница на лицата со попреченост, која ќе ги претставува, зближува и сплотува во тешките времиња.

Fancy Image

Волонтирај

Пријавете се и станете дел од нашиот тим, секој во зависност од афинитетите, можностите и потребите ќе допринесува во реализација на нашите заеднички проекти.