Објава

Прифаќање на аутизмот наспроти свесност за аутизмот: Постои ли разлика?

Веројатно сте чуле како често се користат изразите „прифаќање на аутизмот“ и „свесност за аутизмот“. Отпрвин би можеле да ви

Најава

Повик за учество во психо-социјални инклузивни работилници за ученици од 6то до 9то одделение

Психолошкото советувалиште кое работи во рамки на граѓанската организација ПРКОС во соработка со здружението РЕД Центар објавува повик за учесници

Изјава

Радица Стојкоска: Задоволството кое го изразуваат корисниците од личните асистенти и моментите што ги прават да им го подобрат животот за мене се бесценети

Радица Стојкоска е дел од тимот три социјални работници кој од 2018-та го водат Сервисот за лична асистенција на лица

Fancy Image

Приклучи се!

Член ПРКОС може да биде секој граѓанин. Зачленувањето е доброволно и бесплатно, а може да биде и тајно. Сите членови имаат еднакви права и должности.

Fancy Image

Донирај

Донирајте за да направиме силна дигитална, а, консеквентно, и реална заедница на лицата со попреченост, која ќе ги претставува, зближува и сплотува во тешките времиња.

Fancy Image

Волонтирај

Пријавете се и станете дел од нашиот тим, секој во зависност од афинитетите, можностите и потребите ќе допринесува во реализација на нашите заеднички проекти.