Објава

Жед за живот

Блескав генијалец, мрачен депресивец, вонсериски креативец... Може ли едно без друго или трето да го опише профилот на сликарскиот маг

Питомиот ѕвер

Големиот Матис не дозволи врзувањето за количка да го зароби неговиот дух. Напротив, последните 14 години од „вториот живот“, тој

Вечни 15 Минути Слава

Социјална неподобност, желба за униформност и репетитивност, опсесија со детаљи, лаконски и монотон начин на говор, тешко стекнување пријатели... Беше

Непопречена уметност

Во соработка со Гере Трипков почнуваме со објавување на мини серијалот „Непопречена уметност“ во кој ќе претставиме пет генијални сликар(К)и