Изјава

Радица Стојкоска: Задоволството кое го изразуваат корисниците од личните асистенти и моментите што ги прават да им го подобрат животот за мене се бесценети

Радица Стојкоска е дел од тимот три социјални работници кој од 2018-та го водат Сервисот за лична асистенција на лица

За немирот и семирот

Октомври е. Благ северен ветер полека ја носи есента. Интензитетот на вжарената сончева радијација спласнува и во воздухот веќе се

Пет години ПРКОС

Овие денови размислував каков текст да напишам за малиот јубилеј – пет години ПРКОС. Розов или реален? Субјективен или објективен?

Дефект

Декември е конечно тука да го означи крајот на оваа за година. Во последниот месец од календарот обично се сумира