Објава

Промоцијата раскажана низ фотографии

Фотки на Небојша Гелевски – Бане од промоцијата на првата македонска инклузивна, едукативна и интерактивна книга за деца. „Цветната дружина“

Најава

Гласно против непристапно

Луѓето со попреченост секојдневно се соочуваат со комплексниот проблем наречен „непристапност“. Иако нивното право на пристап е регулирано со Законите

Изјава

Јануари за јануите

Јануари ја одбележа втората година живот во пандемиски услови. Најстудениот коложег името го добил од грчкиот збор Ιανουάριος и латинскиот

Fancy Image

Приклучи се!

Член ПРКОС може да биде секој граѓанин. Зачленувањето е доброволно и бесплатно, а може да биде и тајно. Сите членови имаат еднакви права и должности.

Fancy Image

Донирај

Донирајте за да направиме силна дигитална, а, консеквентно, и реална заедница на лицата со попреченост, која ќе ги претставува, зближува и сплотува во тешките времиња.

Fancy Image

Волонтирај

Пријавете се и станете дел од нашиот тим, секој во зависност од афинитетите, можностите и потребите ќе допринесува во реализација на нашите заеднички проекти.