Објава

Мал аутистички речник

Ако сте родител на аутист или терапевт кој работи со аутисти, сигурно веќе членувате во групи за поддршка составени од

Најава

Дебата: Дали попреченоста резигнира или мотивира?

Со задоволство ве покануваме на нашата пркосна дебата со провокативна и вечна тема „Дали попреченоста резигнира или мотивира?“. Честопати подвизите

Изјава

Јануари за јубилејот

Јануари го отчука стартот на третата декада од вториот милениум. Најстудениот коложег обично ја скицира и планира Новата 2021. Но,

Fancy Image

Приклучи се!

Член ПРКОС може да биде секој граѓанин. Зачленувањето е доброволно и бесплатно, а може да биде и тајно. Сите членови имаат еднакви права и должности.

Fancy Image

Донирај

Донирајте за да направиме силна дигитална, а, консеквентно, и реална заедница на лицата со попреченост, која ќе ги претставува, зближува и сплотува во тешките времиња.

Fancy Image

Волонтирај

Пријавете се и станете дел од нашиот тим, секој во зависност од афинитетите, можностите и потребите ќе допринесува во реализација на нашите заеднички проекти.