Објава

Дени Жерновска: Кога нешто е убаво, сакам да трае

Дени Жерновска е деветтоодделенка со многу дарби и желби. Иако има церебрална парализа и е во количка, таа интензивно и

Најава

Промоција на „Еден мој ден“

Драги пријатели, Среќни сме што во оваа мрачна година внесуваме зрак светлина во македонскиот општествен простор со издавањето на книгата

Изјава

Јуни и јули за јуниорите

Јуни и јули, првите два летни месеци ми минуваат во знакот на јуниорите. Привршувам со пишување на првата инклузивна, едукативна

Fancy Image

Приклучи се!

Член ПРКОС може да биде секој граѓанин. Зачленувањето е доброволно и бесплатно, а може да биде и тајно. Сите членови имаат еднакви права и должности.

Fancy Image

Донирај

Донирајте за да направиме силна дигитална, а, консеквентно, и реална заедница на лицата со попреченост, која ќе ги претставува, зближува и сплотува во тешките времиња.

Fancy Image

Волонтирај

Пријавете се и станете дел од нашиот тим, секој во зависност од афинитетите, можностите и потребите ќе допринесува во реализација на нашите заеднички проекти.