Објава

Проф. д-р. Владимир Трајковски: Борбата со аутизмот е тешка, напорна и долга, но мора да се добие

Доктор Владимир Трајковски е професор на Институтот за специјална едукација и рехабилитација на Филозофскиот факултет при УКИМ. Тој е основач

Најава

Хрестоматија на поинаквоста

Поговор на Oливера Ќорвезироска на книгата „Еден мој ден“ во која 30 луѓе со разни попречености го раскажуваат своето секојдневие.

Изјава

Февруари за фактите

Февруари, најкраткиот месец во календарот, ги одбројува последните денови од 28те во оваа 2021 година. Надежите се дека во првото

Fancy Image

Приклучи се!

Член ПРКОС може да биде секој граѓанин. Зачленувањето е доброволно и бесплатно, а може да биде и тајно. Сите членови имаат еднакви права и должности.

Fancy Image

Донирај

Донирајте за да направиме силна дигитална, а, консеквентно, и реална заедница на лицата со попреченост, која ќе ги претставува, зближува и сплотува во тешките времиња.

Fancy Image

Волонтирај

Пријавете се и станете дел од нашиот тим, секој во зависност од афинитетите, можностите и потребите ќе допринесува во реализација на нашите заеднички проекти.