Медали за Олимпијците

Нашите Олимпијци се вратија дома од Специјалната Олимпијада во Абу Даби (14 – 21 март) со осум медали и второ место во танц.
Марио Мицковски – пливање, злато на 25 метри грбно и злато на 50 метри слободен стил
Стефан Трпковски – пливање, злато на 50 метри слободен стил
Сара Дураку – атлетка, бронза 100 метри и бронза на 50 метри
Ардијан Шабани – атлетика, сребро на 25 метри и бронза на 50 метри
Кошарка – Јунифајд- бронзен медал
Јулијана Петровска – второ место во латино танци  
Тие навистина се СПЕЦИЈАЛНИ!

Објавен : март 24, 2019