Објава

Почнува Параолимпијадата Пекинг 2022

Мултиспортскиот глобален мега-настан започнува денес со Церемонијата на свечено отварање на Националниот стадион во Пекинг и ќе трае до 13

Најава

Повик за учество на работилници за уметност

ПРКОС со радост ве повикува да земете активно учество на нашите поинакви пролетни арт обуки. Затоа што пролетта значи будење,

Изјава

Мај за мантрите

Мај – најубавиот пролетен месец почна во знакот на нашиот Covid-19 компањон. Тој имено почна да го диктира текот на

Fancy Image

Приклучи се!

Член ПРКОС може да биде секој граѓанин. Зачленувањето е доброволно и бесплатно, а може да биде и тајно. Сите членови имаат еднакви права и должности.

Fancy Image

Донирај

Донирајте за да направиме силна дигитална, а, консеквентно, и реална заедница на лицата со попреченост, која ќе ги претставува, зближува и сплотува во тешките времиња.

Fancy Image

Волонтирај

Пријавете се и станете дел од нашиот тим, секој во зависност од афинитетите, можностите и потребите ќе допринесува во реализација на нашите заеднички проекти.